"Серіал "Свати" - це ваша Липецька фабрика": глава Держкіно звернувся до Зеленського

Глава Держкіно Пилип Іллєнко звернувся до президента Володимира Зеленського із проханням прийняти рішення щодо прокату серіалу "Свати"

Своє відеозвернення Іллєнко опублікував на YouTube.

Він розповів, що кілька днів тому до Держкіно звернувся телеканал "1+1" щодо видачі прокатного посвідчення серіалу "Свати", який нещодавно проходив експертну комісію (тоді висновок був негативний, але серіал перемонтували).

"Я переконаний, що питання серіалу "Свати" виходить за межі виключно юридичного аспекту. Воно лежить в площині моральній й політичній. Звертаюсь до президента. Пане Володимир, ви вже не є продюсером серіалу "Свати", сьогодні ви президент України. Саме ви маєте ухвалити рішення щодо подальшої долі серіалу і показати що для вас є пріоритетом: повернення цього продукт в ефір чи очищення інформаційного простору України від українофобів", - звернувся Іллєнко.

Глава Держкіно зазначив, що відомство, відповідно до закону, видасть прокатне посвідчення і "присутність цього серіалу в ефірі буде щоденно демонструвати, в чому полягає для президента пріоритет в цьому питанні".

"Я знаю, що ви дуже емоційно сприйняли заборону "Сватів" у 2017 році і це стало поштовхом того, що ви стали боротися за посаду президента. Серіал "Свати" - це ваша Липецька фабрика. Нехай вас не вводить в оману рейтинги серіалу, адже цукерки Рошен із насолодою поїдала вся Україна", - додав Іллєнко.