Родина голови Донецької ОДА живе в "ДНР", але з братом він не спілкується, - Зеленський

Президент України, представляючи нового чиновника, зазначив, що Павло Кириленко з братом не спілкується через політичні розбіжності

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Я бачив інформацію про те, що нібито брат Павла працює в "ДНР", служить тощо. Ми всі розуміємо, що там живуть такі ж українці, як і ми. Ми маємо про це пам’ятати… У Паші там сім’я: там його батьки, брат. Ми всі розуміємо, який зараз час. Батьки там живуть, вони вважають себе українцями, нікуди не хочуть переїжджати. Паша їм пропонував. Це їхній вибір. З братом він не спілкується через політичні розбіжності. Сам Павло поїхав з окупованої території і працює в Україні з перших днів окупації", – сказав Зеленський.

Представляючи Кириленка, президент говорив, зокрема, російською, мотивуючи це тим, що хоче уникнути маніпуляцій щодо "утисків російськомовних" на Донбасі.

Указ про призначення Кириленка головою Донецької ОДА Зеленський підписав 5 липня.

Своїм іншим указом він звільнив із цієї посади Олександра Куця "у зв’язку із закінченням строку повноважень президента України" Петра Порошенка.

Підполковник юстиції Павло Кириленко до призначення на посаду голови ОДА був військовим прокурором Ужгородського гарнізону Західного регіону України.