Росіяни написали у віснику ЮНЕСКО, що Херсонес належить РФ, - Нищук

5 липня у Баку урядова українська делегація на сесії Комітету Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО виявила, що російська сторона поширює спецвипуск вісника ЮНЕСКО, в якому український об’єкт всесвітньої спадщини Херсонес Таврійський названий об'єктом РФ

Про це повідомив у Facebook міністр культури Євген Нищук.

"Росія продовжує свої зухвалі дії! Зараз Урядова делегація на чолі із моєю заступницею Тамарою Мазур перебуває в Баку на 43 сесії Комітету Всесвітньої Спадщини ЮНЕСКО. Сьогодні членами делегаціі виявлено, що в межах роботи сесії російською делегацією поширюється спецвипуск вісника ЮНЕСКО, в якому НАШ обєкт всесвітньої спадщини Херсонес Таврійський поданий як обєкт РФ. Це є ГРУБИМ ТА НЕПРИПУСТИМИМ ПОРУШЕННЯМ усіх норм міжнародного права, резолюцій Генасамблеї ООН, виконради ЮНЕСКО згідно яких КРИМ - ЦЕ УКРАЇНА! Це є відверта пряма заява про анексію, плювок в обличчя усієї міжнародної спільноти!" - написав Нищук.

Міністр зазначив, що підніме це питання на урядовій нараді.

"Я зараз буду піднімати питання на урядовій нараді. Колеги з команди продовжують працю на місці і ми чекаємо невідкладної реакції та втручання Міністерства закордонних справ України та відповідних нот із вимогою припинити поширення неправдивої інформації на заходах ЮНЕСКО", - додав Нищук.