СБУ схопила агента воєнної розвідки РФ, який працював в "Укроборонпромі"

Співробітники контррозвідки спільно з Головним слідчим управлінням СБ України затримали агента російської воєнної розвідки, який їхав у Воронеж на зустріч із своїм куратором

Про це повідомляє Служба безпеки України у дописі на Facebook.

За інформацією оперативників, працівник одного із підприємств державного концерну “Укроборонпром” – це мешканець Запоріжжя, який був завербований у 2014 році на тимчасово анексованій території АР Крим кадровим співробітником головного розвідувального управління Генштабу ЗС РФ на основі матеріальної зацікавленості та підтримки ідей “русского мира”.

Співробітники СБУ було зафіксували, що зловмисник за грошову винагороду збирав для представників російської спецслужби інформацію про різні аспекти функціонування підприємств вітчизняного ОПК та соціально-політичну обстановку у запорізькому регіоні. Зібрані дані розвідник надсилав через відпрацьовані канали електронного зв’язку, а також передавав під час особистих зустрічей на території РФ, Республіки Білорусь та тимчасово анексованого Криму.

Правоохоронці затримали шпигуна під час перетину державного кордону з матеріалами розвідувального характеру і вилучили прихований магнітний носій інформації мікро-SD, на якому містилися зібрані для передачі у Росію.

Зловмиснику оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб.