Суд вдруге відмовив у реєстрації на вибори втікачу Онищенку

Верховний Суд повторно визнав правомірною відмову ЦВК у реєстрації нардепа Олександра Онищенка кандидатом на виборах до Верховної Ради

Про це повідомила прес-служба Верховного суду у Facebook.  

Верховний Суд розглянув в апеляційному порядку справу за позовом представника Олександра Онищенка до Центральної виборчої комісії. Позивач просив скасувати постанову ЦВК, якою йому відмовлено в реєстрації кандидатом у народні депутати України на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року та зобов'язати ЦВК зареєструвати його кандидатом у депутати.

ЦВК відмовила в реєстрації, зокрема, тому, що позивач не дотримав вимог Конституції України щодо проживання в Україні протягом останніх п’яти років на день проведення позачергових виборів народних депутатів.

Своє перебування за межами України позивач пояснив участю у міжнародних спортивних змаганнях з кінного спорту в статусі вершника, під час яких він представляв Україну.

25 червня 2019 року Верховний Суд відмовив у задоволенні позовних вимог за аналогічною справою. Позивач повторно звернувся до суду із зазначеними позовними вимогами, надавши додаткові докази.

Суд першої інстанції відмовив у задоволенні позову. Верховний Суд вважає, що оскаржене рішення суду першої інстанції законне та обґрунтоване.