Супрун: Вдячність зменшує ризик серцевих нападів та мотивує політиків

Супрун науково обґрунтувала користь вдячності

Про це повідомила в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун на сторінці у Facebook.

За словами Супрун, у період активної політичної боротьби, поганих новин і зростаючої агресії, важливо не забувати про важливе. А саме, про звичку дякувати.

Супрун навела підтвердження користі вдячності.

Зокрема, “людям, як соціальним істотам, важливо почуватися потрібними. Подяка допомагає створити це відчуття. Крім того, “дякую” є своєрідним щепленням від невпевненості. Адже часом ми не знаємо, чи дійсно наша допомога потрібна”.

“Також вдячність зменшує ризики серцевих нападів. Дослідження показали, що люди, які регулярно ведуть щоденник подяк, мають здоровіше серце, ніж ті, хто просто фіксують події протягом дня — подумки чи в нотатках”, - додала Супрун.

Таким чином, можна дійти до висновку, що подяки – це профілактика багатьох хвороб та гарант психічного здоров’я. Адже, за словами Супрун, подяки допомагають боротися з депресією, захищають від стресу, негативних емоцій та допомагають заснути.

Супрун зауважила, що працівникам державних установ теж важливо чути подяки. Адже, це додаткова мотивація.

“Люди, які працюють у державних установах, втілюють зміни та вибудовують здорові процеси в країні, потребують додаткової мотивації. Ми звикли значно більше скаржитись, ніж ділитись вдячністю з працівниками державної чи комунальної сфер”,-сказала Супрун.