6 липня на фронті: ворог сім разів порушив режим тиші

Від початку доби російські окупаційні війська здійснили сім обстрілів українських позицій

Про це повідомляє прес-центр операції Об'єднаних сил.

Збройні формування Російської Федерації обстрілювали позиції наших підрозділів із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 та 82 мм, а також із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник здійснив п'ять обстрілів позицій Об'єднаних сил: поблизу населеного пункту Широкине, з напрямку Саханки – зі стрілецької зброї; поряд Лебединського, з напрямку Саханки – з великокаліберного кулемету та стрілецької зброї; околиці Мар'їнки, з напрямку Трудівського – з міномету калібру 82 мм; в районі населеного пункту Павлопіль, з напрямку Українського – з автоматичного гранатомету; неподалік Богданівки, з напрямку Петрівського – з автоматичного гранатомету та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник здійснив два обстріли позицій Об'єднаних сил: в районі населеного пункту Хутір Вільний, з напрямку Золотого-5 – з міномету калібру 82 мм та гранатометів різних систем; поряд Новотошківського, з напрямку Донецького - з мінометів калібру 120 та 82 мм.

Внаслідок ворожих обстрілів втрат з нашої сторони не зафіксовано. На обстріли з боку збройних формувань Російської Федерації наші підрозділи дали адекватну відповідь, втрати противника уточнюються.