Садовий розповів, коли розпочнеться будівництво сміттєпереробного заводу у Львові

Мер Львова Андрій Садовий заявив, що будівництво заводу з переробки твердих побутових відходів у Львові розпочнеться уже цього року

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами Садового, у вересні буде визначено переможця тендеру на будівництво заводу з переробки твердих побутових відходів у Львові в рамках спільного проекту з ЄБРР, і вже в 2019 році розпочнеться його будівництво, яке триватиме два роки.

"Вже проведено перший тендер, з 11 компаній, які в ньому брали участь, Залишилося 5. Тендер проводиться за процедурами Європейського Союзу. Ми очікуємо у вересні на фінальне рішення про компанію, яка будуватиме завод. Цього року ми вже почнемо будувати завод. Термін будівництва – два роки. Гроші є, ділянка є, проект є, головне, щоб не було різних провокацій і блокад", - сказав Садовий.

Він зазначив, що це буде міжнародна компанія з величезним досвідом, оскільки всі п'ять компаній, що пройшли перший етап тендеру, побудували у світі багато заводів.

Мер Львова також зазначив, що у 2019 році розпочнеться і рекультивація Грибовицького полігону побутових відходів у рамках проекту ЄБРР.

"Загалом, я думаю, що якщо не буде провокацій, різних блокад, які були раніше, то ми нормально, якісно рухатимемося вперед", - сказав Садовий.

1 червня 2018 року Львівська міська рада та ЄБРР підписали договір на загальну суму 35 млн євро, призначених для будівництва заводу з переробки відходів та рекультивації Грибовицького полігону.

Відповідно до вимог тендеру, будівництво заводу, здатного переробити 240 тисяч тонн відходів на рік, триватиме 24 місяці. Після запуску переможець тендеру ще рік обслуговуватиме комплекс і здійснюватиме підготовку місцевих фахівців.