Оргкомітет книжкової премії "Еспресо. Вибір читачів 2019" оприлюднив склад експертного журі у номінації "Література для дітей"

Експертне журі книжкової премії "Еспресо. Вибір читачів 2019" у номінації "Література для дітей" розпочало свою роботу

До складу журі Премії увійшли літературознавці, викладачі ВНЗ, критики, журналісти та інші представники галузі. Всі експерти незалежні та не представляють інтереси жодного видавництва.

Світлана Тараторіна - книжковий блогер, письменниця,проект-менеджер.

Богдана Романцова - редакторка видавництва "Темпора", літературна критикиня, лекторка.

Наталія Марченко - провідний спеціаліст Національної бібліотеки для дітей, керівник порталу "Ключ".

Анастасія Музиченко - експерт з дитячого читання "Барабуки"

Оксана Проселкова - учитель української мови та літератури Краматорської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 11, автор читацького проекту з популяризації читання української сучасної дитячої та підліткової літератури на Сході України "Шкільні читання" (в рамках Всеукраїнського проекту "Вся Україна читає дітям").

Ірина Кузьменко -  керівник Всеукраїнського дитячого конкурсу "ПероДактиль", проект- менеджер.

Наталія Богданець-Білоскаленко - доктор педагогічних наук, професор кафедри української літератури і компаративістики Інституту філології Київського університету імені Бориса Грінченка.

Юлія Джугастрянська - літературознавець, кандидат наук.


Ольга Пуніна - кандидат філологічних наук, доцент кафедри теорії та історії української і світової літератури Донецького національного університету імені Василя Стуса.

Ігор Степурін - директор державного видавництва Мистецтво, співзасновник видавництва Саміт-Книга, член правління Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів, член Української бібліотечної асоціації. 

Лариса Лугова - директор Львівської обласної бібліотеки для дітей.

Тетяна Качак - літературознавець, кандидат філологічних наук, доцент кафедри фахових методик і технологій початкової освіти, докторант Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, голова Івано-Франківської філії Центру дослідження літератури для дітей та юнацтва.

На другому етапі кожен експерт опрацює довгий список з 57 книжок,які подали на конкурс 18 видавництв та обере своїх фаворитів. Після голосування будуть визначені по 3 фіналісти у двох номінаціях, які пройдуть у третій етап.

Книжкова премія "Еспресо. Вибір читачів" заснована телеканалом Еспресо. Її презентація відбулася 18 травня 2017 року в рамках Книжкового Арсеналу в Києві. Премія покликана відзначити найкращі літературні новинки року, підтримувати інтерес до читання в українців, допомагати читачам обирати цікаві книжки, допомагати видавцям знаходити шлях до читачів. Переможців Премії оголосять наприкінці листопада 2019 року в ефірі телеканалу Еспресо і на сайті Espreso.TV.