Після воєнних злочинів на Донбасі російські офіцери отримують підвищення, а курсанти з РФ "тренуються" під Маріуполем, - українська розвідка

Усіма організаційно-кадровими процесами всередині російсько-терористичних угрупувань ОРДЛО керує Південний військовий округ збройних сил Російської Федерації

Про це розповів представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Вадим Скібіцький в ефірі програми "Політичний маринад" з Мариною Данилюк-Ярмолаєвою на телеканалі Еспресо.TV.

Він наголосив, що кадрові російські військові на Донбасі постійно регулярно змінюють одне одного й уся їхня діяльність у зоні конфлікту з українськими військами регламентована.

"Ротації (у росіян, які не є найманцями - ред.) відбуваються планово. Двічі на рік проходить відповідний відбір в збройних силах Російської Федерації.Все здійснюється через Південний військовий округ. Військовослужбовці штатні - офіцери, генерали - приїзджають на посади в 1-ий, 2-ий "армійський корпус" (терористів - ред.), займають ключові посади, здійснюють керівництво, координацію. І після виконання своїх бойових задач точно так само по ротації повертаються на територію Російської Федерації", - пояснив Скібіцький.

При цьому у більшості випадків відразу йдеться про підвищення чи направлення на навчання до військової академії у Москві.

"Щоб продовжити кар'єру вже з бойовим досвідом, отриманим на території України", - додав співробітник ГУР.

Окрім того, заявив він, росіяни активно застосовують на Донбасі "стажування курсантів, слухачів і викладачів (військових- ред.) академій, ад'юнктів".

"Як правило, це відбувається у серпні-вересні, коли проходиться польова практика. Такі випадки ми фіксуємо доволі часто. Найбільше - на південному напрямку, на Маріупольському", - зазначив Скібіцький.