"Нічого не знаю про це. Дайте мені докази", - Зеленський про зв'язки майбутнього керівника Одеської ОДА Андрейчикова з "Одеською народною республікою" та оточенням кримінального авторитета "Марадони"

Президент Володимир Зеленський під час відвідин Одеси на День флоту, 7 липня 2019 року, заявив, що йому нічого невідомо про зв'язки майбутнього голови обласної держадміністрації Андрія Андрейчикова з сепаратистами і криміналом

Запис короткої розмови з президентом виклав на Facebook журналіст Богдан Осинський, передає Еспресо.TV.

"Немає жодних зв'язків. Дайте мені докази. Не знаю про це нічого", - сказав Зеленський.

Водночас він заявив, що офіційно призначить нового керівника Одеської області за тиждень.

26 червня Кабінет Міністрів України погодив призначення на посади голів восьми обласних державних адміністрацій, у тому числі Андрія Андрейчикова. Аби він розпочав свою роботу у новому статусі не вистачає лише відповідного указу президента.

Як пише ЦензорНЕТ, Андрейчиков - торговець металобрухтом. Свій товар він нібито продає, зокрема, в окуповану Росією частину Молдови, відому як Придністров'я.

Проект Схеми стверджує, що Андрейчиков, окрім того, є членом закритого мисливського клубу разом  із сепаратистом Дмитром Черепом, який в 2015 році намагався створити "Одеську народну республіку". Також членом цього клубу є Сергій Кушнір - очільник одеського осередку радикально-проросійської партії "Родіна", лідер якої Ігор Марков (у кримінальних колах його знають як "авторитета" на прізвисько "Марадона") наразі переховується у Росії.

Сам Андрейчиков запевняє, що з Марковим не знайомий, а з його людми він просто разом полює, пише Думская.net.