Зеленський привітав в Одесі моряків з Днем флоту й до кінця дня відвідає з Туском Станицю Луганську

Президент Володимир Зеленський у неділю, 7 липня 2019 року, долучився до урочистостей з нагоди Дня Військово-морських сил України

Він привітав військових моряків зі святом, вручив нагороди й зачитав накази про присвоєння чергових військових звань, передає Еспресо.TV з посиланням на прес-службу глави держави.

Двом новітнім десантно-штурмових катерам типу "Кентавр" були присвоєні імена "Станіслав" і "Малин".

36 окрема бригада морської піхоти ВМСУ стала називатися ім'ям контр адмірала Михайла Білинського, а військово-морський ліцей отримав назву імені адмірала Володимира Безкоровайного.

Окрім того, Зеленський запевнив, що цілодобово займається питанням звільнення наших військових моряків, захоплених російськими прикордонниками 25 листопада минулого року.

"Сьогодні тут присутні родини наших полонених моряків. Я вклоняюсь вам за вашу мужність і за вашу витримку. Не буду багато говорити. Повірте, ми працюємо і вдень, і вночі, щоб повернути наших моряків додому", - наголосив він.

Також президент побував на фрегаті "Торонто" ВМС Канади, есмінці "Дункан" ВМС Великої Британії, українському десантно-штурмовому катері "Станіслав", фрегаті "Гетьман Сагайдачний" ВМС Збройних сил України.і ознайомився з ходом проведення українсько-американських командно-штабних навчань Sea Breeze - 2019.

До кінця сьогоднішнього дня у Зеленського також заплановано робочу поїздку на Луганщину, куди також прилетить президент Європейської ради Дональд Туск.

"Зеленський і Туск відвідають Станицю Луганську та заслухають доповідь військових про ситуацію в зоні проведення операції об’єднаних сил. Президент України також представить новопризначеного голову Луганської обласної державної адміністрації", - зазначили у прес-службі президента.