Климпуш-Цинцадзе не пустили на саміт Україна-ЄС: це удар не по якійсь особі, а по національному інтересу щодо євроінтеграції

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе вважає, що ініціатива не пустити її на самітУкраїна-ЄС походила від Гройсмана

Про це Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила в ефірі Еспресо.TV.

"Питання не до того, що не пустили чи викреслили зі списків делегації Климпуш-Цинцадзе. Це питання того, що профільного віце-прем'єра, яка відповідає за координацію всієї роботи з євроінтеграції, якимось чином викреслили зі списків української делегації", - сказала вона.

Вона зауважила, що в неї є "всі підстави вважати, що ініціатива походила від прем'єр-міністра Гройсмана через принципову позицію щодо того, як має себе поводити уряд у такий перехідний період".

За словами Іванни Климпуш-Цинцадзе, Офіс президента не зреагував та "погодився чи просто прийняв таке рішення".

"Як на мене, це удар не по якійсь конкретній особі, а це удар по національному інтересу щодо продовження роботи в напрямку європейської інтеграції. Адже все, що ми сьогодні бачили на саміті, – це результат зусиль і роботи протягом цього року євроінтеграційної команди під моєю координацією", - наголосила вона.

Віце-прем'єр-міністр додала, що окрім неї на саміт не запросили керівницю парламентського комітету з питань інтеграції Марію Іонову та керівницю урядового офісу з координації євроатлантичної інтеграції.