Климпуш-Цинцадзе заявила, що на саміт Україна-ЄС її не пустили за вказівкою Гройсмана

Віце-прем'єр-міністр із євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе звинуватила прем'єр-міністра Володимира Гройсмана в тому, що її не пустили на саміт Україна-ЄС

Про це Климпуш-Цинцадзе написала у Facebook.

"Що мені очевидно? Очевидно, що голова уряду провів якісь неофіційні комунікації та виключив мене зі списку делегації. Тому я роблю висновок, що прем'єр-міністр Володимир Гройсман фактично не зацікавлений в розвитку стабільних взаємин Україна-ЄС. Я це трактую як саботаж, який підриває і послаблює позицію України в діалозі з Євросоюзом", - написала Климпуш-Цинцадзе.

Віце-прем'єр-міністр із євроатлантичної інтеграції також розкритикувала рівень компетентності команди Офісу президента Володимира Зеленського.

"Очевидно, що команда Офісу президента Володимира Зеленського не знає до кінця механізмів підготовки саміту та його документів, не встигає відслідкувати події та повелася на інтриги очільника уряду. Як на мене, це є негативним сигналом для співпраці з ЄС і тривожним дзвіночком, оскільки команда, яка працює над щоденними завданнями євроінтеграції, відсторонена від участі в головній події року в цій сфері. Очевидно, що за столом перемовин має бути людина, яка володіє інформацією повною мірою і здатна пояснити та відстоювати позиції України щодо подальшої інтеграції", - написала Климпуш-Цинцадзе.