"Проба сили": Парубій розповів, що стоїть за ідеєю телемосту з РФ

Голова Верховної Ради Андрій Парубій назвав спробу організувати телемост українських каналів 112 і NewsOne із російським пропагандистським каналом "Россия 24" випробуванням української держави на міцність із боку проросійських сил

Про це Парубій сказав у програмі "Вердикт" в ефірі Еспресо.TV.

"Це не просто провокація - це проба сили. Це відчуття, як далеко вони зможуть зайти. На жаль, після президентських виборів п'ята колона у всіх напрямках пробує на міцність український табір і українську державу: наскільки вона далеко зможе зайти в реваншистських настроях", - сказав Парубій.

Спікер парламенту наголосив на необхідності для проукраїнських сил об'єднуватися для протидії подібним провокаціям.

"Звичайно, український табір об'єднується і згуртовується, щоб цього не допустити. В даному випадку зверненнями реванш не зупиниш. Реванш можна зупинити конкретними спільними діями. Намагання поділити українське суспільство на старих і нових або за якимось поділом - воно нас відводить від простого розуміння, що, на жаль, в Україні є проросійські промосковські політики, п'ята колона, які відстоюють інтерес Росії. Їм треба протистояти, протидіяти об'єднано", - додав Парубій.

Нардеп також застеріг щодо підступності заяв про незначущість небезпеки з боку держави-агресора.

"Як казав один філософ, найбільш диявольська вигадка диявола полягала в тому, щоб переконати всіх, що диявола не існує. Коли нам говорять, що немає ніякого російського реваншу, ніякої небезпеки, давайте про інше поговоримо - це і є найбільш небезпечний фон для повернення реваншистських сил. Реваншисти - і Медведчук, і Бойко, і Рабинович і Опоблок - намагаються відчути, наскільки далеко вони можуть зайти, щоб зруйнувати цінності, які будувалися після Майдану. Ті, хто цього намагається не помічати, вважають, що цього не існує, створюють їм сприятливий фон. Дуже важливо пам'ятати, що диявол існує, що існує ворог, цей ворог - у Кремлі, він має представників в Україні. Я стверджую, що Медведчук є представником Кремля в Украні", - наголосив Парубій.