Розмовляти сьогодні з агресором є злочином, - Княжицький про "телеміст" між "Росія 24" і NewsOne

"Телеміст" між Росія 24 і NewsOne - це звичайна інформаційна операція ФСБ проти України

Про це у Facebook написав голова комітету ВР з питань культури та духовності Микола Княжицький.

"Вважати «телеміст» між Росія 24 і ньюсваном розмовою між Росією і Україною не потрібно. Оскільки і перші, і другі фінансуються російськими грошима і контролюються представниками Кремля - це звичайна інформаційна операція ФСБ проти України , яка має бути негайно заборонена. Також я вимагав і вимагаю розглянути мій закон про прозорість фінансування телерадіомовлення!" - написав Княжицький.

За словами голови комітету ВР, через ініційовані Зеленським вибори у цьому скликанні зробити це неможливо, але у наступному необхідно на цьому наполягати. Українські олігархи медіавласники блокували цей закон, щоб і далі контролювати політику, а Росія тим часом через медіа знищує Україну.

"Колись у 1992 я співпродюсував разом з американською корпорацією Інтерньюз перший в незалежній Україні телеміст. Розмовляли між собою голови парламентів України і Росії Плющ і Хасбулатов. Ми хотіли, щоб незалежність України була остаточно утверджена у мирний спосіб, і росіяни тоді прийняли це, бо Єльцину суверенітет був потрібен для утвердження власної влади. Тоді не було інтернету, Україна мала єдиний державний телеканал, Росія не була агресором", - додав він.

За словами Княжицького, після повернення усіх окупованих територій включно з Кримом і покарання російських злочинців потрібно буде починати розмовляти з росіянами і думати, як будувати мирне сусідське співіснування.

"Але не тоді, коли вони продовжують вбивати українців. Розмовляти сьогодні з агресором - злочин. Ведучі, які зібралися вести цю ганьбу, і негідники, які хочуть брати в ньому участь, - зрадники українського народу", - резюмує Княжицький.