Суд у справі Труханова відхилив експертизу, що була головним доказом слідства

Малиновський райсуд Одеси визнав недопустимими низку доказів, зокрема, експертизу щодо вартості будівлі, за яку, як стверджує слідство, міськрада заплатила удвічі більше

Про це повідомляє "Українська правда".

Адвокат Труханова Олександр Лисак підтвердив, що йдеться про експертизу, яка встановила вартість будівлі.

"Там експерти збирали докази, які взагалі заборонено експерту робити. Крім того, огляд місця події проведений з істотним порушенням, а сама експертиза є похідним вже від цього", – пояснив адвокат.

Захист стверджує, що визначити ринкову вартість в умовах нестабільного ринку неможливо і що відсутня методична база для експертів щодо визначення ринкової вартості.

Зазначається, що в матеріалах справи міститься будівельно-технічна та оціночно-будівельна експертиза.

"Треба було проводити судово-економічну експертизу, яка визначає суму заподіяної шкоди", – сказав Лисак.

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі сказали, що вважають експертизу вартості вкрай важливим для справи доказом.

Недопустимим доказом суд також назвав повідомлення про підозру Геннадію Труханову та кільком його ймовірним спільникам.

Захист стверджує, що міському голові про підозру повідомив слідчий, який не був на це уповноважений. Через це, на думку адвоката, Труханов взагалі не набув статусу підозрюваного та обвинуваченого.

Адвокат Лисак припускає, що вирок буде оголошений повністю у середу, 10 липня.

Мера Одеси Геннадія Труханова, кількох посадовців міськради та підприємців звинувачують у заволодінні 185 мільйонами гривень з місцевого бюджету через купівлю будівлі збанкрутілого заводу "Краян" за завищеною вартістю.