В Держдумі РФ хочуть санкцій проти Грузії за матюки на Путіна

Державна дума РФ завтра попросить російський уряд заморозити грошові перекази в Грузію, а також заборонити імпорт до РФ грузинського вина та мінеральної води

Про це за підсумками засідання Ради Думи повідомив спікер В'ячеслав Володін, повідомляє російський Интерфакс.

Ввести ці обмеження запропонував голова фракції "Єдина Росія" Сергей Неверов. Його підтримали у фракціях "Справедлива Росія", КПРФ і ЛДПР.

Також про підтримку цього рішення профільним комітетом з міжнародних відносин заявив глава цього комітету Леонід Слуцький. Він зазначив, що якщо уряд запропонує ще більш жорсткі заходи у відповідь на нецензурне висловлювання на адресу президента Владіміра Путіна з боку ведучого телеканалу "Руставі 2", то депутати це підтримають. На його думку, в таких випадках "треба реагувати максимально жорстко, і бити по руках, щоб кому б то не було повторювати подібні речі в Грузії і в будь-якій іншій країні світу було неповадно".

Телеведучий Гіоргій Габунія зробив нецензурний коментар на адресу російського президента в прямому ефірі 7 липня. Його дії засудили президент і прем'єр-міністр Грузії Саломе Зурабішвілі і Мамука Бахтадзе, а також російське МЗС і прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков.