ЄС продовжить секторальні і кримські санкції, - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що секторальні і кримські санкції ЄС проти Росії будуть продовжені

Про це Зелеснкій заявив на спільній прес-конференції з лідерами Євросоюзу за підсумками саміту Україна-ЄС, повідомляє Еспресо.TV.

"Я радий був сьогодні почути від наших європейських друзів, що їх позиція щодо поведінки РФ залишається чіткою і незмінною. Секторальні і "кримські" санкції будуть продовжені на наступні 12 і 6 місяців відповідно", - відзначив Зеленський.

"Якщо у кого-небудь виникнуть сумніви щодо продовження санкцій, я всіх запрошую на Донбас подивитися, скільки горя нам принесла ця війна.Я був радий почути від наших європейських друзів, що секторальні і кримські санкції будуть продовжені на наступні 12 і 6 місяців відповідно", - заявив Володимир Зеленський.

За його словами, санкції залишаються єдиним інструментом швидкого настання миру в Україні. І така політика повинна тривати до повного виконання мінських угод, відновлення суверенітету України і територіальної цілісності.

"Будь ласка, не думайте, що "санкції" - це моє улюблене слово. Моє улюблене слово "мир". А санкційна політика " це останній цивілізований інструмент для його настання", - додав Зеленський.