Зеленський анонсував форум у Маріуполі на тему відбудови Донбасу

Президент України Володимир Зеленський заявив, що у вересні в Маріуполі відбудеться інвестиційний форум, на якому обговорюватимуть питання відновлення інфраструктури Донбасу

Про це Зеленський заявив під час відкриття 21-го саміту Україна-ЄС у Києві, передає Еспресо.TV.

"Всі ці питання ми обговоримо на інвестиційному форумі про відновлення інфраструктури Донбасу, який ми плануємо провести у Маріуполі вже у вересні. І на всіх закордонних зустрічах я запрошую на форуми всіх інвесторів, як українських, так і іноземних друзів" , - сказав Зеленський.

Президент також висловив подяку за підтримку українського Приазов’я.

"Я вдячний ЄС за низку інфраструктурних проектів, які покращать життя людей на Донбасі, у тому числі, на окупованих територіях. Окрема подяка за практичні проекти в регіоні українського Приазов’я, який продовжує страждати від економічної блокади Азовського моря", - додав Зеленський.

Нагадаємо, під час саміту Україна-ЄС було підписано 5 документів про двостороннє співробітництво, зокрема угоду про фінансування другої фази проекту U-LEAD із допомоги ЄС децентралізації в Україні, внесок ЄС в рамках якої становить 40 млн євро. Також Брюссель надає 44 млн євро в рамках угоди про підтримку реалізації ключових реформ та імплементації положень асоціації між Україною та ЄС.

Також було підписано угоду про фінансування другої фази Антикорупційної ініціативи із загальним бюджетом 22,9 млн євро та угоду з підтримки громадянського суспільства і культури з фінансуванням у розмірі 10 млн євро.

Ще одна підписана угода - про виділення додаткових 10 млн євро на підтримку сходу України: європейську допомогу спрямують на поліпшення доступу до адміністративних і соціальних послуг переселенцям, розвиток мікро-, малих і середніх підприємств, підтримку секторальних реформ і структурних змін у сфері охорони здоров'я, освіти і критичної інфраструктури.