Кандидат у члени Антикорупційного суду нараховувала собі 400% премій

Переможниця конкурсу на посаду заступника керівника апарату Вищого антикорупційного суду України (ВАКС) Оксана Літвінова незаконно нараховувала собі 400% премій і приховує активи чоловіка

Про це повідомляє Центр протидії корупції.

“За нашими джерелами, Літвінова протягом 2017−2018 років нараховувала собі і своєму заступнику Оксані Зельдіч, яку без конкурсу перевели в апарат ВАКС, премії від 100−400%. У той же час секретарям судових засідань і помічникам налічувалося лише 25−50%, а іноді вони взагалі залишалися без премій. За вказаними фактами, збори суддів Апеляційного суду Київської області оголошували недовіру Літвіновій”, - повідомили у ЦПК.

На додачу, за інформацією ЦПК, Літвінова приховує активи чоловіка в своїй електронній декларації за 2018 рік.

“По-перше, вона не вказала його доходи, вказавши, що він „не надав інформацію“. Це тягне за собою повну перевірку її декларації. По-друге, Літвінова не задекларувала адвокатське бюро „Літвінова“, власником і директором якого є її чоловік”, - повідомляє ЦПК.

Читайте також: 10 фактів із життя голови Антикорупційного суду Олени Танасевич

“Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) мало б перевірити декларацію Літвінової під час спецперевірки після того, як вона стала переможцем конкурсу на посаду у ВАС. Наразі невідомо, чи НАЗК знайшло порушення, однак цей орган уже давно себе дискредитував через те, що закривав очі на грубі порушення в деклараціях топ-чиновників. Встановлені НАЗК порушення могли б не допустити Літвінову до цієї відповідальної в Антикорсуді посаді”, - коментує член правління Центру протидії корупції Олена Щербан.