Нацрада проситиме в парламенту більше повноважень для скасування ліцензій телеканалів

Наразі Національна рада з питань телебачення і радіомовлення може звернутися про анулювання ліцензії тільки після застосування санкції попередження та штрафу

Про під час засідання повідомила заступник голови Нацради Уляна Фещук, повідомляє "Укрінформ".

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення буде звертатися до Верховної Ради стосовно внесення змін до чинного закону про телебачення і радіомовлення з метою розширити її повноваження, зокрема в частині призупинення дії ліцензії.

"На сьогодні ми не маємо можливості призупинити строк дії ліцензії. Маємо можливість тільки після застосування санкції попередження, штрафу звернутися про анулювання ліцензії. В сьогоднішніх умовах ми повинні мати більш чіткі, виважені і ефективні важелі впливу на інформаційний простір. Тому будемо звертатися за тим, щоб у випадку виявлення порушень статті 6 закону про телебачення і радіомовлення, зокрема закликів до повалення конституційного ладу, розпалювання ворожнечі, Національна рада могла ефективно і швидко протидіяти таким загрозам", - зазначила Фещук.

Вона також повідомила, що в проекті рішення щодо інформації про проведення телемосту "Надо поговорить" між українським телеканалом NewsОne та російським "Россия-24" є три пункти. Крім звернення до Верховної Ради щодо внесення змін у законодавство з метою збільшення повноважень Національної ради, пропонується також звернутися до ліцензіатів (телерадіоорганізацій та провайдерів програмних послуг) щодо необхідності неухильного дотримання у своїй діяльності вимог чинного законодавства України, а також створити робочу групу з питань захисту інформаційного простору, протидії антиукраїнській діяльності за участю СБУ, НАЗК, НБУ, МВС, МІП та інших органів державної влади.

За дане рішення члени Нацради проголосували одноголосно.