Росія відмовилася визнати "кримську декларацію" ОБСЄ

Росія відмовляється визнавати декларацію Парламентської асамблеї ОБСЄ, в якій засуджується анексія Криму та російська мілітаризація Чорного і Азовського морів

Член російської делегації, депутат Державної думи РФ Микола Рижак заявив, що Москва не вважає її положення обов’язковими до виконання, передає ТАСС.

"З огляду на, що дана декларація прийнята в присутності третини членів асамблеї, ми її не визнаємо і не будемо вважати зобов’язуючим документом для виконання. Більшість явно було не забезпечено, кворуму явно було недостатньо", - сказав він.

За словами Рижака, в документі простежується "всет а ж антиросійська риторика".

Нагадаємо, що 8 липня Парламентська асамблея ОБСЄ прийняла підсумкову декларацію, яка включає резолюцію про мілітаризацію Росією Криму, Чорного і Азовського морів, а також засуджується "Північний потік-2" та "Турецький потік" як потенційні важелі політичного і економічного тиску.

Російська делегація намагалася виключити з тексту документа слова про деокупацію Криму, але профільний комітет відхилив російську поправку.

У тексті резолюції вимагається "забезпечити деокупацію Автономної Республіки Крим і міста Севастополя, вивести збройні сили РФ з української території і врегулювати конфлікт на основі повного виконання Мінських домовленостей".