Тбілісі охопила хвиля протестів, одному з учасників розбили голову

Увечері в понеділок, 8 липня, під будівлею грузинського телеканалу "Руставі-2" в Тбілісі поновилася акція протесту в зв’язку з нецензурною лайкою телеведучого Георгія Габунія

Протестувальники вимагають відставки гендиректора телеканалу Нікі Гварамія і телеведучого Георгія Габунія, який в ефірі обматюкав президента РФ Володимира Путіна, передає Новини-Грузія.

Учасники акції перекрили всі входи і виходи на територію штаб-квартири Руставі-2. Між ними і знімальною групою телекомпанії вже сталася словесна суперечка.

У той же час під будівлею парламенту в Тбілісі учасники двох різних акцій закидали один одного пляшками.

Як пише Грузія-Online, причиною зіткнення стало те, що кілька осіб з акції проти російської окупації приєдналися до акції противників "маршу гідності".

Учасник антиокупантської акції з проспекту Руставелі госпіталізований в лікарню з пробитою головою.

За словами рідних постраждалого, 22-річного Торніке Берідзе, один з противників ЛГБТ-спільноти вдарив хлопця пряжкою ременя по голові.

  • Раніше телеведучий Гіоргій Габунія зробив нецензурний коментар на адресу російського президента в прямому ефірі 7 липня. Його дії засудили президент і прем'єр-міністр Грузії Саломе Зурабішвілі і Мамука Бахтадзе.
  • Державна дума РФ планує попросити російський уряд заморозити грошові перекази в Грузію, а також заборонити імпорт до РФ грузинського вина та мінеральної води.