Джонсон не виключив призупинення роботи парламенту заради "жорсткого" Brexit

Колишній міністр закордонних справ Великої Британії та найімовірніший кандидат на посаду прем'єр-міністра країни Борис Джонсон не виключив ймовірність призупинення роботи британського парламенту, щоб вивести країну з ЄС без угоди

Про це повідомляє DW.

"Я не збираюсь виключати жодних варіантів. Я вважаю, що це було б абсолютно дивно на цьому етапі переговорів для Великої Британії, знову ж таки, послаблювати свої позиції", - заявив Джонсон увечері 9 липня під час теледебатів з чинним міністром закордонних справ Джеремі Гантом.

Крім того, Джонсон наголосив, що не пішов би у відставку з посади прем'єр-міністра Великої Британії у випадку відтермінування виходу країни з ЄС, який запланований на 31 жовтня.

"Я не хочу заохочувати ЄС провокувати мою відставку", - зазначив Джонсон. Він додав, що вважає важливим "не допустити жодних обставин, за яких нам не вдасться вийти з Євросоюзу 31 жовтня".

Джонсон раніше неодноразово пообіцяв, що виведе країну з ЄС до 31 жовтня, заявивши, що від чергового відтермінування Brexit буде лише шкода.