ГПУ завершила досудове розслідування щодо міністра часів Януковича Клименка

Головна військова прокуратура ГПУ завершила спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно колишнього міністра доходів і зборів України

Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України.

Головною військовою прокуратурою Генеральної прокуратури України завершено спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні від 18 червня 2014 року за підозрою колишнього міністра доходів і зборів України Олександра Клименка та ще чотирьох осіб у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255; ч. 4 ст. 28, ч.2 ст. 364; ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 209 КК України.

На даний час у кримінальному провадженні виникла необхідність у повідомленні вказаним особам про завершення досудового розслідування та запиту про відкриття матеріалів.

Олександр Клименко був міністром доходів і зборів України з 24 грудня 2012 до 27 лютого 2014 року. Представник українського олігархічного клану, відомого як "Сім'я Януковича".

Міністерство доходів і зборів було створене 24 грудня 2012 року шляхом реорганізації Державної митної служби України та Державної податкової служби України у єдиний орган. Було ліквідоване 1 березня 2014 року рішенням Кабінету Міністрів. На базі міністерства відновлено Державну податкову і Державну митну служби, які підпорядковуються Міністерству фінансів.