Екс-голова Закарпатської митниці ДФС привласнив 13 млн грн, - МВС

Колишньому начальнику Закарпатської митниці Державної фіскальної служби Володимиру Колеснікову повідомили про підозру в привласненні 13 мільйонів гривень під час реконструкції митного посту "Ужгород"

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

Як зазначають в МВС, колишній голова Закарпатської митниці ДФС наразі обіймає посаду заступника начальника митниці ДФС у Херсонський області, АРК та Севастополі. На сайті ДФС у Херсонській області вказано, що ця посада належить Колеснікову Володимиру Івановичу.

Підозрюваний підписав та завірив печаткою акти виконаних робіт, не зважаючи на те, що виконавець грубо порушив календарний графік виконання робіт і навіть не почав реконструкцію митного поста "Ужгород". 

На додачу, Колесніков особисто надав вказівку перерахувати кошти підприємству за "виконані" роботи – передоплату 12,7 млн грн. Загальна вартість робіт становила 47 млн грн. Отримані кошти конвертував у готівку через фіктивні фірми. 

10 липня йому оголосили підозру у вчиненні злочинів, які передбачені  Кримінальним кодексом: ч.5 ст.191 – "привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем"; ч.2 ст.28 – "вчинення злочину групою осіб, організованою групою або злочинною організацією"; ч.1 ст.366 –  "службове підроблення".