МЗС Британії відповіло на зневажливу заяву Трампа про Мей

Міністр закордонних справ Великої Британії Джеремі Хант назвав "зневажливими та хибними" коментарі президента США Дональда Трампа щодо британського посла в Сполучених Штатах і прем'єр-міністра Терези Мей

Про це він написав у Twitter.

Трамп вчора зробив заяву після того, як в ЗМІ витекло дипломатичне листування британського посла. У своїх листах Деррок називав Трампа і його адміністрацію некомпетентними і непрофесійними. У свою чергу, президент США сказав, що дуже критично ставився до того, як Велика Британія і прем'єр-міністр Тереза Мей проводили Brexit.

За словами Ханта, американські дипломати діляться приватними думками з  держсекретарем Майком Помпео, як і британські дипломати зі своїм начальником у Лондоні.

"Ви казали, що британсько-американський альянс є найвеличнішим в історії, і я згоден. Але союзники повинні ставитися один до одного з повагою, як і Тереза Мей завжди робила це стосовно вас", - зазначив Хант.

Нагадаємо, Трамп, коментуючи витік, заявив, що Вашингтон більше не буде мати справу з Дерроком як послом Великої Британії, та розкритикував Терезу Мей.

Британський уряд проведе розслідування витоку секретної переписки, в якій посол Великої Британії в США називає американського президента Дональда Трампа "некомпетентним".