Канал "112 Україна" покаже фільм про "громадянський конфлікт" на Донбасі із Путіним та Медведчуком у головній ролі

Телеканал "112 Україна" анонсував трансляцію пропагандистського фільму Revealing Ukraine ("Відкриваючи Україну"), який був знятий на основі інтерв'ю Віктора Медведчука

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Зазначається, що трансляцію планують зробити 13 чи 16 липня (за різними анонсами. В анонсованому відеоролику фільм називають "номінантом 65-го кінофестивалю у Таорміні".

Насправді документальна політична картина зовсім не згадувалася у переліку картин-номінантів, вона була не просто поза конкурсом, а була зазначена у категорії "особлива подія" кінофоруму – допрем’єрна демонстрація роботи голови журі Олівера Стоуна.

Раніше повідомлялось, що в основі фільму — з інтерв’ю з кумом Путіна Віктором Медведчуком та його дружиною Оксаною Марченко. Розмірковує про ситуацію в Україні і сам президент РФ Володимир Путін.

Кінострічка - суб’єктивна оцінка подіям Революції Гідності, головними "оповідачами" стали президент РФ Володимир Путін та колишні представники влади України Віктор Янукович та Віталій Захарченко. Стрічка побила рекорди переглядів на російському телеканалі РЕН ТВ. 

Олівер Стоун - американський кінорежисер, сценарист, продюсер художніх та історично-документальних фільмів, володар трьох премій "Оскар". Останню він отримав у 1989 році. Він підтримує російську версію про події в Україні 2014 року, а Революцію Гідності зображує як "змову ЦРУ".