Нацрада не зробила необхідних кроків, які б не дозволили катастрофічної поразки в інформаційній війні, - Княжицький

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення працювала демократично, проте не припинила діяльність антиукраїнських каналів

Таку думку в четвер, 11 липня, висловив Голова Комітету з питань культури і духовності Микола Княжицький після доповіді заступника голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Уляни Фещук в парламенті, передає Еспресо.TV.

"І Нацрада, і всі ми занадто безпечно ставилися до тієї катастрофічної ситуації, яка склалася в інформаційному просторі. Свободу слова зберігати треба, але коли російська пропаганда тече з українських каналів - це не свобода слова, а антиукраїнська діяльність", - сказав Княжицький.

Він також зазначив, Нацрада з питань телебачення і радіомовлення працювала демократично, проте не припинила діяльність антиукраїнських каналів.

"Нацрада мала повноваження для припинення діяльності антиукраїнських телевізійних каналів. Вона не перевірила, хто є власником тих телеканалів, хоча такі повноваження теж були. Нацрада не зробила багатьох інших речей, які б не допустили тієї катастрофічної поразки в інформаційному просторі", - наголосив Голова Комітету.

Зокрема він зазначив, Верховна Рада провалила розгляд двох законопроектів №6762 та №8494 які про фінансову прозорість медіа

"Ми мали дати Нацраді додаткові повноваження. Проте, сьогодні, в цей останній день Рада не включила до порядку денного два моїх закони про прозорість медіавласності та фінансування. Я покладаю велику надію, що наступна Верховна Рада буде мати почуття самозбереження. І президенту Зеленському теж не дуже вигідна пропаганда медведчуківських каналів. Сподіваюся, що патріотичні люди, які прийдуть в парламент покладуть край тій вакханалії", - підкреслив Княжицький.