Прокуратура Італії розслідує, чи справді РФ таємно фінансувала партію влади, - Reuters

Італійські прокурори почали розслідування після повідомлень в ЗМІ про те, що партія влади "Ліга" намагалась залучити мільйони євро в рамках таємної угоди з російською нафтовою компанією

Про це повдіомляє Reuters, передає Європейська правда.

Лідер "Ліги" Маттео Сальвіні, який одночасно є заступником прем'єр-міністра і міністром внутрішніх справ, заперечує, що його партія отримала будь-які гроші з Москви.

Зазначається, що у лютому італійський новинний журнал L'Espresso повідомив, що екс-речник Сальвіні Джанлука Савойні провів в Москві в жовтні минулого року переговори з російськими бізнесменами про можливу нафтову угоду, яка дозволить переказати кошти для "Ліги". Водночас Савойні заперечував звинувачення.

У середу, 11 липня, американське видання Buzzfeed повідомило, що отримало аудіозапис московської зустрічі та опублікувало стенограму, у якій Савойні намагається домовитись з росіянами.

Два джерела, наближені до справи, повідомили, що слідчі почали розслідування після публікації статті в L'Espresso. Одне з джерел повідомило, що слідчі знали про аудіозаписи ще до того, як Buzzfeed їх опублікував.

Італійське законодавство забороняє партіям приймати пожертвування від іноземних організацій.

Сальвіні в останні роки кілька разів відвідував Москву й неодноразово засуджував економічні санкції ЄС щодо Росії та обіцяв спробувати скасувати їх.