"Державна зрада є підставою": Луценко про виклики на допити представників NewsOne

Генеральний прокурор України Юрій Луценко назвав підставою для викликів на допити посадовців і журналістів телеканалу NewsOne статтю 111 Кримінального кодексу України (державна зрада)

Про це Луценко сказав у відеозверненні у Facebook.

Генпрокурор пообіцяв відповідальність як за спроби проводити телемости з країною-агресором, так і за трансляцію російської пропаганди, зокрема, показ фільму про "громадянський конфлікт" на Донбасі із Путіним та Медведчуком у головній ролі.

"На запитання, чому ми викликаємо на допити посадових осіб і журналістів NewsOne відповідь проста: тому що в Україні є закон. Я, як генеральний прокурор, робив, роблю і буду робити все, щоб національні інтереси були захищені цим законом. Ні журналістське посвідчення, ні депутатський мандат, ні дружба з Путіним і Мєдвєдєвим не допоможуть нікому чинити антиукраїнську діяльність і підривати наші національні інтереси. Заявляю прямо: за будь-які спроби - минулі (про телеміст) і майбутні (демонстрація російського пропагандистського фільму, який рекламується на каналі Медведчука) буде відповідальність. Українська держава вміє захищати свої інтереси! Стаття 111 (державна зрада) є підставою для допитів усіх причетних до цих брудних проросійських махінацій", - сказав Луценко.