"Самопоміч" збирає підписи для подання про неконституційність особливого статусу ОРДЛО і амністії для бойовиків

"Самопоміч" готує подання до Конституційного Суду про неконституційність закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" і закону "Про недопущення переслідування та покарання осіб - учасників подій на території Донецької та Луганської областей"

Про це заступник голови Верховної Ради України Оксана Сироїд написала у Facebook.

"Всі тут, щоб проголосувати за Виборчий кодекс і підписати конституційне подання про неконституційність особливого статусу ОРДЛО і амністії для бойовиків. 46 підписів вже зібрано!", - написала Сироїд.

Нагадаємо, що закон про особливий статус Донбасу був підписаний 16 вересня 2014 року. Його суть полягає в  наданні особливого статусу терміном на 3 роки територіям, які не контролюють ЗСУ станом на день ухвалення закону, а не на всій території Донецької та Луганської області.

Закон "Про недопущення переслідування та покарання осіб - учасників подій на території Донецької та Луганської областей" передбачає звільнення від відповідальності бойовиків "Л/ДНР", членів самопроголошених органів у Донецькій і Луганській областях. Сепаратисти звільняються від кримінальної відповідальності за умови, що вони протягом місяця з моменту набрання чинності цим Законом звільнили або не утримують заручників й добровільно здали зброю і вибухівку.