"Загроза конституційному ладу і безпеці": Росія визнала "небажаним" Світовий конгрес українців

Генеральна прокуратура РФ ухвалила "визнати небажаною" діяльність міжнародної неурядової організації Світовий конгрес українців

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури РФ.

"За результатами вивчення матеріалів, що надійшли 11.07.2019 до Генеральної прокуратури Російської Федерації ухвалене рішення про визнання небажаної на території Російської Федерації діяльності міжнародної неурядової організації Ukrainian World Congress ("Світовий конгрес українців")", - йдеться у повідомленні.

Російське відомство побачило в діяльності організації "загрозу конституційному ладу і безпеці" Росії.

"Встановлено, що діяльність цієї організації становить загрозу основам конституційного ладу і безпеки Російської Федерації. Інформація про ухвалене рішення спрямована до Мін'юсту Росії для внесення відомостей до переліку іноземних і міжнародних неурядових організацій, діяльність яких визнана небажаною на території Російської Федерації", - зазначили в Генпрокуратурі РФ.

Світовий конгрес українців - міжнародна неприбуткова організація, що об'єднує 20 млн українців у 133 країнах світу та координує громадські організації в діаспорі. Організація була заснована у 1967 році в Нью-Йорку під назвою Світовий конгрес вільних Українців. У 1993 році назву змінили на сучасну - Світовий конгрес українців. Членами СКУ є крайові громадські надбудови, що представляють інтереси українців у діаспорі.