Радник Зеленського запропонував перейменувати Росію і російську мову

Радник президента України Володимира Зеленського і кандидат в народні депутати від партії Слуга народу Микита Потураєв запропонував на українських картах називати Російську Федерацію Московією

Зміст

"Можемо взагалі на своїх картах почати називати їх Московія. Що нам заважає? Це символічні дії, які змінюють дискурс. Ми можемо вічно жити в чужих дискурсах. А повинні створювати свої. Ця країна (РФ) тривалий час називалася по-іншому: Московія, Татарія. Вони хочуть повернутися до витоків - давайте ми їм допоможемо", - сказав він в інтерв'ю Ukrlife.TV, опублікованому на YouTube.

Він також висловив думку, що по суті Росія є  "тимчасово непідконтрольними Китайській Республіці територіями".

Потураєв також запропонував перейменувати російську мову.

"Українська російська" мова зовсім інша. Ми повинні його перейменувати. І сказати, що у нас руська мова, а там (в Росії, - ред.) - російська", - заявив він.

У РФ вже відповіли на пропозицію Потураєва. Член Ради Федерації Франц Клінцевич на своїй сторінці в Facebook заявив, що співчуває Зеленському, який має таких помічників. Він назвав ініціативу перейменувати Росію на Московію нісенітницею. 

"Можна тільки поспівчувати президенту України Володимиру Зеленському: з такими радниками навіть кашу зварити не вийде. Замість того, щоб допомагати йому розгрібати завали, яких в Україні повним-повнісінько, вони несуть відверту нісенітницю. Просто смішно", - написав Клінцевіч.