Уряд закликає "Нафтогаз" знизити в липні ціну на газ ще на 650 грн

Відповідно до доручення прем’єр-міністра, НАК "Нафтогаз України" зобов’язана у липні знизити ціну природного газу для населення ще на 650 грн за 1000 куб. м

Про це повідомляє "Урядовий портал".

Відповідно до урядової постанови № 293, з червня "Нафтогаз" зобов’язаний продавати для населення газ за ціною, що є найнижчою на одному з чотирьох майданчиків:

- Мінекономрозвитку – середня митна вартість імпортованого газу 5 161 грн за тисячу кубічних метрів без ПДВ.

- Українська енергетична біржа – газ на липень продався за ціною 4 905 грн за тисячу кубічних метрів без ПДВ.

- "Нафтогаз" – газ для промисловості по передоплаті, що встановлена на липень, 5 017 грн за тисячу кубічних метрів без ПДВ.

- або за ціною ПСО, відповідно до постанови КМУ №867, що на липень розрахована як 7 185 грн за тисячу кубічних метрів без ПДВ.

Як зауважують в Кабміні, найнижчою виявилася ціна Української енергетичної біржі. "Тому ціна газу в липні для населення, без ПДВ, без тарифів на транспортування та постачання, складе 4 905 грн за тисячу кубічних метрів, що менше на 650 грн, ніж ціна в червні – 5 554 грн", - йдеться на сайті уряду.

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову №293 і зобов’язав "Нафтогаз" з червня продавати для населення газ дешевше. Це рішення унеможливлює спекуляції "Нафтогазу" з цінами на газ.