Британія відправила другий військовий корабель у Перську затоку

Велика Британія збільшує свою військову присутність у Перській затоці, відправляючи другий військовий корабель-есмінець HMS Duncan до регіону

Про це повідомляє Sky News.

"HMS Duncan відправиться до Перської затоки впродовж кількох днів після завершення участі у навчаннях НАТО у Чорному морі, і його прибуття в регіоні очікуються невдовзі", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє Sky News, корабель працюватиме разом з фрегатом британського флоту HMS Montrose та союзниками США в Перській затоці. Однак він не буде частиною міжнародної морської коаліції, запропонованої Вашингтоном.

Зазначається, що Міністерство оборони Британії не стало коментувати відправку другого бойового корабля, але відомо, що есмінець Duncan мав бути направлений в регіон, щоб надати деяку допомогу HMS Montrose. При цьому його розгортання було перенесено в результаті поглиблення кризи з Іраном.

Нагадаємо, що 10 липня катери "Корпусу вартових Ісламської революції" спробували захопити британський танкер під час проходу через Ормузську протоку. Танкер супроводжував корабель HMS Montrose.

Інцидент біля Ормузської протоки стався через тиждень після того, як британські морські піхотинці допомогли владі Гібралтару затримати іранський танкер, який, на думку американської влади, займався доставкою нафти в Сирію в обхід секторальних санкцій ЄС і США.