ЦВК відмовила в реєстрації спостерігачами на виборах 17 росіянам із ОБСЄ

Центральна виборча комісія відмовила в реєстрації спостерігачами на дострокових виборах Верховної Ради України 17 громадянам Росії, які подавали заявки як представники Бюро демократичних інститутів і прав людини при ОБСЄ

Про це повідомляє прес-служба ЦВК.

"Комісія відмовила в реєстрації 17 офіційних спостерігачів від Бюро демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки та співробітництва в Європі. Рішення прийнято у зв’язку з тим, що вказані особи є громадянами Російської Федерації, які згідно із вимогами Закону України "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях" не можуть бути офіційними спостерігачами", - йдеться у повідомленні.

Водночас ЦВК зареєструвала від Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ 595 інших спостерігачів. Крім того, ЦВК зареєструвала 2 представників від Йорданського Хашимітського Королівства, 4 - від Європейського Союзу, 3 - від Міжнародного експертного центру виборчих систем (ICES), 3 - від Міжнародної федерації ліберальної молоді (IFLRY), 51 - від Національного Демократичного Інституту Міжнародних Відносин. Таким чином, від іноземної держави та міжнародних організацій ЦВК зареєструвала 658 офіційних спостерігачів.

Загалом станом на 12 липня ЦВК зареєструвала 1413 офіційних спостерігачи на позачергових виборах народних депутатів України: від 10 іноземних держав - 58 офіційних спостерігачів, від 15 міжнародних організацій - 1355 офіційних спостерігачів.