ЦВК зняла з виборів кандидата від "Слуги народу", який має ізраїльський паспорт

Центральна виборча комісія України скасувала реєстрацію кандидата в народні депутати від Слуги народу по 169-му округу у Харкові Олександра Куницького

Про це повідомляє прес-служба ЦВК.

Відповідна скарга надійшла від іншого кандидата по цьому округу – Олега Петриченка.

ЦВК пояснила, що за даними Державної прикордонної служби, у період з 15 березня до 5 грудня 2015 року Куницький виїжджав за межі України на 264 дні. Відповідно, він не дотримався вимоги Конституції України та закону щодо проживання в Україні протягом останніх п’яти років.

"Доводи Куницького щодо його тривалої відсутності у 2015 році на території України у зв’язку з перебуванням у службових відрядженнях, які стосувалися виконання редакційних завдань «1+1 продакшн» та його громадської діяльності як члена громадської організації «Всеукраїнське студентське братство «Еліта нації», комісією не приймаються до уваги", – заявили в ЦВК.

У відомстві наголошують, що службовим відрядженням вважається поїздка працівника за розпорядженням керівника органу державної влади, підприємства, установи та організації на певний строк до іншого населеного пункту для виконання службового доручення поза місцем його постійної роботи (за наявності документів, що підтверджують зв’язок службового відрядження з основною діяльністю підприємства). Куницький не надав підтвердження трудових відносин.

Сам екскандидат у Facebook заявив, що членів ЦВК замотивував інший кандидат у народні депутати в 169 окрузі – Олександр Грановський, який зараз є народним депутатом від БПП. Куницький стверджує, що оскаржить рішення комісії в суді.