Олександр Кодола – лідер уподобань серед виборців 209 округу: дані соцопитування

Лідером рейтингу кандидатів у народні депутати по 209 виборчому округу є діючий нардеп Олександр Кодола. Він більше ніж в двічі випереджає своїх конкурентів та має 36% підтримки виборців.

Майже за тиждень до проведення позачергових парламентських виборів, Інститут політичних та соціологічних досліджень оприлюднив результати електоральних вподобань виборців 209 округу з центром у місті Ніжині. 
 
Дослідження проводилось  з 2 по 6 липня 2019 року у містах Ніжин, Носівка та на території Ніжинського, Носівського, Варвинського, Срібнянського  та Ічнянського районів. Відповіді під час опитування фіксувалися за допомогою планшетних комп’ютерів з використанням програми Collect. Дослідження проводилось з метою визначення електоральних уподобань виборців округу, в його рамках опитано 1200 респондентів. Похибка може складати 2,5 %.  
 
Серед тих, хто визначився і буде голосувати за Олександра Кодолу готові віддати свої голоси − 36 % виборців. На другому місці  висуванець партії «Слуга народу» Валерій Зуб, якого готові підтримати 15 % виборців. 
Третє місце посів кандидат від  ВО «Батьківщина» Анатолій Гунько, рейтинг якого складає 14 %. 
 
Крім цього,  у відповідності до результатів опитування Олександр Кодола, серед кандидатів у народні депутати, є лідером серед довіри у виборців. Так йому довіряють майже половина опитаних респондентів (47%). 
 
 
У рейтингу політичних партій зберігає лідерство в уподобання виборців 209-го округу партія «Слуга народу», яку готові підтримати 28% виборців, але спостерігається негативна динаміка – у травні цей відсоток складав 43%. На другому місці ВО «Батьківщина», за яку готові віддати голоси 8% респондентів, третє місце з 5% рівнем підтримки розділяють Радикальна партія Олега Ляшка та «Сила і честь» тут фіксується стабільна тенденція, а результати подібні до травневих.
 
Нагадаємо, позачергові вибори до Верховної ради України відбудуться 21 липня 2019 року.