Після п'яти років "експерименту" ми повернемо медицину людям - Валерій Дубіль

9 липня експерти медичної спільноти визнали програму "Батьківщини" з медицини кращою

На цьому зазначив в інтерв’ю для "Обозреватель" Валерій Дубіль, заступник голови "Батьківщини" та очільник цього напрямку. 

"Ми змінили пріоритети. Всі попередні "реформи" були спрямовані на зменшення державних витрат. Ми висунули на перший план інтереси людини, збереження її здоров'я та життя. В пріоритеті нашої програми - потреби пацієнта у вчасній, доступній і якісній медицині і потреби лікаря у гідній оплаті праці, сучасному робочому місці. Поєднавши це зі збільшенням в рази зарплат, ми зупинимо від'їзд медиків за кордон і повернемо їх на батьківщину. Також ми зупинимо низову корупцію в галузі. Вже у наступному 2020 році ми можемо забезпечити охорону здоров'я необхідними ресурсами. Потрібно тільки поєднати базове бюджетне фінансування, обов'язкове медичне страхування та кошти громадян через систему добровільного медичного страхування або прямі платежі", - відзначив Дубіль. 

Він також додав, що система охорони здоров’я потребує безперервної модернізації. 

"Охороні здоров'я потрібна не разова "реформа", а безперервна модернізація системи. Ми маємо реагувати на нові і нові виклики. А для цього треба упроваджувати не відірвані від реальності красиві картинки, а робити прагматичні і ефективні кроки. Фактично, ми знайшли шлях – як зробити нашу націю здоровою і де на це взяти ресурси. Крок за кроком, ми отримаємо країну здорових та спроможних людей. Через вчасне лікування та доступну профілактику люди відчуватимуть себе більш впевнено та спокійно", - додав експерт.