Посли країн G7 розкритикували ідею Зеленського про нову люстрацію

Виборчі зміни і політична ротація є нормою в демократичних країнах, на відміну від невибіркової заборони всіх учасників виконавчого і законодавчого процесу управління

Про це йдеться в заяві послів G7 в Україні у відповідь на ініціативу президента Володимира Зеленського про розширення люстрації на політиків і топ-чиновників часів його попередника Петра Порошенка.

Дипломати зазначили, що вітають притягнення до відповідальності винних у зловживанні службовим становищем, але нинішня ситуація в Україні відрізняється від тієї, яка була після Революції Гідності.

"З 2014 року ми мали можливість вітати прогрес в реформуванні низки важливих сфер. Залучення до відповідальності винних у зловживанні службовим становищем є правильним кроком, однак, на наше переконання, нинішню ситуацію в Україні не можна порівняти з тією, яка мала місце поcле Революції Гідності", - резюмували там.

Раніше Зеленський записав відеозвернення щодо люстрації міністрів, нардепів та чиновників часів свого попередника Петра Порошенка.

Він запропонував запропонував розширити дію закону про люстрацію на тих, хто займав певні посади в період з лютого 2014 року по 19 травня 2019 року.