Сі Бриз - 2019: у Чорному морі стріляли з артилерії

Екіпажі кораблів-учасникі навчань "Сі Бриз" відпрацювали елементи ведення морського бою із застосуванням артилерії

Про це повідомляє АрміяInform.

Зазначається, що загін кораблів у складі есмінців ВМС США та Королівського флоту Великої Британії, фрегатів  українських ВМС і «Торонто» ВМС Канади, а також катерів морської охорони ДПСУ провів навчання з організації ведення бою одиночним кораблем, а також виконав стрільби з далекої та середньої дистанції по надувній мішені.

Флагман українського флоту фрегат "Гетьман Сагайдачний" здійснював бойові вправи зі 100-мм артилерійської установки АК-100.

Також на переході морем екіпаж українського корабля відпрацював використання протичовнових гідроакустичних засобів корабля щодо виявлення та супроводження підводних цілей, перевіряв точність визначення координат цілей та елементів їхнього руху у взаємодії з авіацією ВМС.

Нагадаємо, 1 липня, в Україні розпочалися військово-морські навчання "Сі Бриз - 2019", які проводяться в акваторії Чорного моря за участі країн-членів НАТО та партнерів.

У навчаннях беруть участь військовослужбовці ВМС 19 країн, зокрема з США, Великої Британії, Польщі, Італії, Туреччини, Франції, Грузії, Польщі. Загальна чисельність учасників навчань - понад 3 тис. військовослужбовців.