Скорочення Верховної Ради: Зеленський відповів на петицію щодо зменшення кількості нардепів

У відповідь на петицію про зменшення кількості народних депутатів у Верховній Раді президент Володимир Зеленський пообіцяв, що це питання розгляне його консультативно-дорадчий орган

Про це повідомляє прес-служба президента.

У електронній петиції № 22/053544-еп “Зменшення кількості депутатів Верховної Ради України до 100 осіб”, ініціативу обґрунтовують бажанням заощадити кошти та “зменшити тягар для українців”.

Відповідь президента:"Склад (Ради, – ред.) обумовлений не тільки навантаженням на державний бюджет, а й низкою інших критеріїв, зокрема, чисельністю населення, кількістю виборців, виборчою системою, структурою парламенту. З огляду на зазначене та враховуючи те, що скорочення кількості народних депутатів України має як позитивні, так і негативні наслідки, вирішення питання щодо зменшення конституційного складу Верховної Ради потребує виваженого, ґрунтовного аналізу та наукового підходу".

Президент пояснив, що зміна конституційного складу Верховної Ради пов’язана із необхідністю внесення змін до статті 76 Конституції України, а вивчення порушеного питання здійснюватиметься Комісією з питань правової реформи.
“Висловлюю вдячність за звернення з актуальним питанням та пропозицією щодо його вирішення", - додав президент.