Суд скасував відмову ЦВК реєструвати заступника генпрокурора часів Януковича Кузьміна

Суд скасував позов ЦВК щодо скасування реєстрації кандидату у народні депутати заступнику генпрокурора епохи президентства Януковича Ренату Кузьміну

Про це повідомив адвокат Кузьміна Артем Захаров у Facebook.

"Шостий апеляційний админістративний суд скасував відверто незаконну постанову ЦВК про скасування реєстрації Рената Кузьміна як кандидата у народні депутати України", - написав адвокат.

ЦВК зареєструвала його як кандидата у нардепи 2 липня. Вже наступного дня СБУ почала перевіряти, чи перебував Кузьмін в Україні протягом останніх 5 років, що є обов'язковою умовою участі у виборах.

5 липня 2019 року ЦВК скасувала реєстрацію Рената Кузьміна зі списку партії "Опозиційна платформа - За життя". Він був 35 номером.

За даними ГПУ, Кузьміна підозрюють у відмиванні незаконно здобутого майна й інших особливо тяжких злочинах.

При цьому встановити місце перебування Кузьміна правоохоронці не можуть, припускають, що він може переховуватися в Росії чи в анексованому нею Криму.

Начебто станом на 2017 рік він перебував у Ялті.

За президентства Віктора Януковича саме під орудою Кузьміна "розслідувалися" найгучніші кримінальні справи, зокрема, справи тоді вже екс-прем'єрки Юлії Тимошенко і її міністрів, серед яких і Юрія Луценка.