Свій 43-й день народження Сенцов святкує у російській колонії

Ув'язненому на півночі Росії українському режисерові і письменнику Олегу Сенцов в суботу, 13 липня 2019 року, виповнюється 43 роки. Це вже шостий день народження, який він змушений зустрічати у неволі

Його адвокат Дмитро Дінзе написав напередодні, що Сенцов відчуває себе нормально і пише в колонії нові оповідання.

Акції на підтримку Олега Сенцова відбудуться сьогодні по цілому світу: в Україні, США, Канаді, Великій Британії, Німеччині, Латвії, Люксембурзі і, навіть, в Москві.

Крім українських міст, заходи заплановані також в США, Канаді, Великобританії, Німеччини, Латвії, Люксембургу, а також в російській столиці.

Кримського режисера Олега Сенцова і громадського діяча Олександра Кольченко разом з ще двома людьми представники російських спецслужб затримали в окупованому Криму в травні 2014 року.

В серпні 2015 року Північнокавказький окружний військовий суд в російському Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у "терористичній діяльності" на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Російський правозахисний центр "Меморіал" вніс Сенцова і Кольченка в список політв'язнів. Петицію на сайті Білого дому із закликом врятувати засудженого росіянами Олега Сенцова підписали понад 100 тис. людей.