У "Слузі народу" готові люструвати Данилюка, Пристайка та Абромавичуса

Партія "Слуга народу" готова люструвати членів своєї команди Айвараса Абромавичуса, Олександра Данилюка та Вадима Пристайка

Про це заявив керівник передвиборчого штабу політичної сили Олександр Корнієнко, повідомляє "Радіо Свобода".

"Тут "ліс рубають – летять друзки". Якщо ми приймемо загальний принцип, то я думаю, що наші учасники команди зрозуміють, що це командна історія. Треба буде цьому загальному принципу підкоритися", – сказав Корнієнко.

Керівник передвиборчого штабу заперечує, що це буде "не по-людськи" стосовно членів команди президента.

"Закон треба спочатку написати. Я впевнений, що в офісі президента цим вже займаються. Далі нам треба буде його прочитати, зрозуміти. Будуть, можливо, правки якісь. Зрозуміло, що ми будемо його якнайшвидше приймати і писати такі перехідні положення, щоб він якнайшвидше працював", – розповів Корнієнко.

11 липня президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради свої пропозиції з доповненнями до закону про люстрацію. Він пропонує заборонити обіймати державні посади людям, які працювали на керівних постах у державних органах з 23 лютого 2014-го по 19 травня 2019 року.

Зокрема, йдеться про президента України, народних депутатів, голову Верховної Ради та його заступників, працівників Кабміну та інших органів виконавчої влади, очільників Національного банку, Антимонопольного комітету, Фонду державного майна, голову СБУ та інших посадовців.