Трамп вийшов з ядерної угоди з Іраном, щоб помститися Обамі, - Daily Mail

Президент США Дональд Трамп ухвалив рішення вийти із ядерної угоди з Іраном, щоб помститися попередньому главі Білого дому Бараку Обамі

Про це із посиланням на Daily Mail повідомляє "РБК-Україна".

За даними листа екс-посла Великої Британії у США Кіма Даррока, який опинився у розпорядженні видання, вихід з ядерної угоди був ухвалений через "особисті причини" Трампа, оскільки угода була підписана при президенті Обамі.

Також у своєму листі екс-посол зазначав, що між радниками американського президента були розбіжності з приводу виходу з угоди. Даррок додав, що тоді Білий дім не мав чіткої стратегії подальших дій після виходу з ядерного договору.

Лист був відправлений у травні 2018 року, після того, як тодішній міністр закордонних справ Британії Борис Джонсон намагався відмовити Трампа виходити з ядерної угоди.

В Ірані відхилили заклики про повернення до виконання ядерної угоди укладеної в 2015 році зі світовими державами. У Тегерані заявили, що продовжать накопичувати запаси збагаченого урану.

Ядерна угода була укладена в 2015 році, і, згідно з документом, Іран погодився на 97% скоротити запаси збагаченого урану в обмін на зняття санкцій. У 2018 році президент США Дональд Трамп в односторонньому порядку вивів Вашингтон з ядерної угоди і ввів санкції відносно Тегерана.