У Великій Британії знайшли винного у витоку дипломатичних документів про Трампа

У Великій Британії встановили джерело витоку інформації з дипломатичних документів, у яких критикували президента США Дональда Трампа

Про це повідомляє The Sunday Times.

Секретні дипломатичні телеграми, які колишній посол Великої Британії у США Кім Даррок направляв британському МЗС, передала пресі людина, що має доступ до архівних файлів.

Джерело видання в службах безпеки розповіло, що особу підозрюваного вдалося встановити. Імена в статті не наводяться.

За даними газети, поліція, MI-6 і МЗС Великої Британії в ході спільного розслідування виключили версію про хакерську атаку з боку інших країн.

Британська газета The Daily Mail минулого тижня оприлюднила секретні дипломатичні телеграми Даррока. У них дипломат критикував президента США Дональда Трампа і його адміністрацію, а також називав його "нездатним", "ненадійним" і "некомпетентним". Після цього британський МЗС почав розслідувати витік, а сам Даррок подав у відставку.

Трамп, у свою чергу, заявив, що його адміністрація відтепер не бажає мати справу з Дарроком.

14 липня The Daily Mail опублікувала нові дипломатичні телеграми екс-посла. У них Даррок писав, що Трамп вийшов з "ядерної угоди" з Іраном на зло своєму попередникові Бараку Обамі. Дане рішення Вашингтона екс-посол назвав "актом дипломатичного вандалізму".