“Геть з Польщі”:у помешкання українців кинули підпалену пляшку

Невідомі кинули пляшку із бензином у вікно українських робітників, які будують варшавське метро, а також обмалювали стіни під’їзду антиукраїнськими гаслами

Про це повідомляє польський Центр моніторингу расистської та ксенофобської поведінки, передає“Wyborcza”.

“Вночі з п’ятниці на суботу до помешкання українців, які будують метро у Варшаві, кинуто підпалену пляшку з бензином. Одночасно в під’їзді з’явилися прокльони (антиукраїнські гасла на стінах)”, - йдеться у дописі центру у Тwitter, де зазначено, що це було замахом на вбивство.

Речниця поліції варшавської дільниці Воля Марта Суловська в коментарі агентству зазначила, що справою вульгарних написів на будинку та вкиданням пляшки із запалювальною сумішшю до помешкання через відчинене вікно займається поліція.

В результаті інциденту, ніхто не постраждав.

“Матеріали цієї справи ми сьогодні передали до районної прокуратури Варшава-Воля”, - зазначила речниця поліції.

Вона додала, що наразі в цій справі нікого не затримано, але не виключила, що це може статися в найближчому майбутньому.

Після цього інциденту українські працівники, проти яких учинено акт агресії, у відкритому листі написали, що вони дотримуються польських законів, платять податки й шанують цю державу. Отже, не бачать причин для агресії. Адже,вони втекли від кривавої війни та економічної кризи у Польщу, але чесно заробляють кошти своєю працею, як і поляки в інших країнах Європи.